welcome in MIRKO watercolor world!

“Am călătorit… am surprins ce am văzut… am schițat… E simplu!
Îmi place să “trăiesc clipa”așa cum o surprind… la cald. Așa consider că este și acuarela – o emoție, o stare sau un gest.  A observa! Cred că de aici trebuie să înceapă călătoria plastică. Lumina, transparența, culoarea și viața sunt lucruri pe care încerc să le metamorfozez în lucrări.
Jucându-mă cu acuarela simt vibrația incertitudinii clipei prezente.
Uneori  îmi surprind starea de emoție generată de așteptarea impactului lucrărilor mele în sufletele oamenilor. Mă bucură răspunsul lor ce transpare prin căldura și emoția privirilor. Fiecare loc are o lumină proprie, un mister… un miraj. Acestea sunt lucruri pe care vreau sa le
evidențiez în acuarelele mele, iar de aici începe aventura descoperirii detaliului perfect.
Trăire, emoție, moment, sclipire, lumină, într-un cuvânt AVENTURĂ – aceasta este acuarela! Nu-mi place rutina și de aceea încerc să inovez tot timpul, să combin tehnicile – acuarelă, tuș și cretă sau acryl și cretă.
Am iubit întotdeauna grafica, aici m-am regăsit și m-am cufundat în mirajul ei.  Acuarela a fost și este în continuare considerată o anexă a tehnicii picturii în ulei, un fel de “Cenușăreasă” a picturii. Acuarela este, însă, cea mai grea tehnică, este pentru curajoși și este a celor care adoră aventura. Cu siguranță, merită o soartă mai bună. Am să militez necontenit pentru acuarelă, voi fi partizanul ei, pentru că ea îți oferă bucurie, trăire și emoție.
… Natura, peisajele urbane, portretul, florile, detaliile de arhitectură, peisajele maritime sau copacii sunt teme pe care le-am abordat și care m-au îmbogățit sufletește. În lucrările mele îmi place să accentuez tușele pentru că ele definesc mai bine volumele și lumina.
Am călătorit în România, Spania, Italia, Grecia sau Austria și am descoperit locuri minunate care mi-au umplut sufletul. Am vrut să surprind căldura și strălucirea luminii și să le aduc în inimile voastre!
Vă invit să explorați universul plin de culoare al VISULUI! “

Arh. Mircea CORCODEL

1 thought on “welcome in MIRKO watercolor world!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *