Blog

CALATORIA ÎN KAPADOKIA

Călătoresc și pictez… Tematicile abordate de mine sunt diverse si le atac in functie de conjuctura sau de starile emotionale existente atunci. In general, imi place sa lucrez in aer liber si ma simt mai descatusat de conventionalisme.

Călătoria în Kapadokia mi-a adus culoare, bucurie și o dorință nestăpânită de a împărtăși această experiența cu alții.
Rezultatul căutărilor mele îl puteți vedea în lucrarea Kapadokia.

KAPADOCHIA – tehnica mixta pe panza

Citadinele, peisajele, naturile statice, portretele, florile ar fi temele generale cu mii de subiecte pentru fiecare. Dar la toate acestea stau la baza schitele. Schitele sunt baza de studiu pentru o viitoare lucrare.

Desenul este baza artelor vizuale. De aceea am adunat in timp multe caiete de studii care pregatesc imaginea pictata finala. In general imi plac toate temele, dar consider ca peisajele cu subiecte arhitecturale sunt pe primul loc.

Arhitectura este des intalnita in ceea ce fac pentru ca este in ADN-ul meu sa fac asta. De asemenea, imi place sa surprind si gesturile umane , pe care le surprind prin parcuri sau pe strada. Schita urbana, este o provocare si consider ca e un test de a surpride sau a gestiona o imagine cu personaje sau cu elemente din natura. 

A observa! Cred că de aici trebuie să înceapă călătoria plastică. Lumina, transparența, culoarea și viața sunt lucruri pe care încerc să le metamorfozez în lucrări. Jucându-mă cu acuarela simt vibrația incertitudinii clipei prezente.

Arh. Mircea CORCODEL